Przepisy dla każdego.

na grillu

piątek, 04 maja 2007

kilka cebul pokrojonych w ćwiartki
kilka ząbków czosnku
czerwona papryka pokrojona w szerokie paski
oliwa, szczypta soli
szczypta przyptrawy do grilla
folia aluminiowa

Bardzo smaczna przystawka do mies z grilla.

Warzywa nabijamy na patyczki szaszłykowe: cebula, papryka czonek, papryka, cebula. Układamy na odpowiedniej wielkosci kawałku folii aluminiowej skrapiamy oliwą ,solimy. Zawijamy jak cukierki i grilujemy. Po 20 minutach wyjmujemy szaszłyki z folii i opiekamy do przyrumienienia, posypując delikatnie przyprawą grillową.
Znakomity dodatek.

Mam nadzieję,ze  zdąże zrobić zdjęcie bo znika błyskawicznie. 

09:17, powiew_uczuc , na grillu
Link Komentarze (1) »
czwartek, 26 kwietnia 2007

dwa duże pomidory
jedna czerwona lub biała średniej wielkości cebula
czerwona papryka
papryczka chilli
pół szklanki oliwy
sok z jednej cytryny
dwa ząbki czosnku
po garści posiekanej bazylii pietruszki i kolendry
sól
pieprz

Sos doskonały do każdego mięsa z grilla - najbardziej pasuje do karkówki i bardzo grubych steków.
Obrać pomidory i posiekac w drobną kostkę . Cebule obierać i pokroić na kawałki, to samo z papryką i papryczką .Obrany czosnek pokroić. Wszystkie składniki zmiksować , tak by się rozdrobniły. I gotowe.

G.Ostrowski

08:04, powiew_uczuc , na grillu
Link Komentarze (4) »

3/4 kilograma mielonego mięsa - pół na pół drobiowego z wołowiną
pół szklanki tartej bułki
mała puszka kukurydzy - trzeba ją dokładnie odsączyć

3-4 łyżki ostrej musztardy
1 jajko
3 łyżki posiekanej natki
świeżo zmielony pieprz

Wymieszać wszystkie składniki razem ze sobą bardzo dokładnie. Uformować kształtne kotleciki i piec na grillu przez 6-8 minut z każdej strony. Do tego pomidory z dużą ilością cebuli, pieprzu, soli i cukru.

G.Ostrowski

07:57, powiew_uczuc , na grillu
Link Dodaj komentarz »
środa, 25 kwietnia 2007

obrane surowe ziemniaki
czosnek
masło
mieszanka przypraw

w obranych ziemniakach zrób otwór czubkiem noża, tak, żeby wszedł w niego kawałek czosnku. Wielkość kawałka zależy od gustu. Wypełnione czosnkiem otwory zalep masłem, a cały ziemniak obyp solą, vegetą lub innymi przyprawami według samku. Potem zawiń je w folię aluminiową i piecz na grill-u.

Pycha!!!!
Kilimek

22:10, powiew_uczuc , na grillu
Link Komentarze (2) »
Kontakt:

    tarocistkadorota@gmail.com