Przepisy dla każdego.

dietetyczne

poniedziałek, 08 stycznia 2007

seler naciowy - 30dkg (90kcal)
marchew - 20dkg (70kcal)
filet z kurczaka - 20dkg (270kcal)
cebula - 10dkg (35kcal)
majonez - 1 łyżka (94kcal)
jogurt naturlany Jogo Vita - kubeczek (75kcal)
musztarda - 1 łyżka (18kcal)


Przygotowanie:

Filet z kurczaka gotujemy w kostce rosołowej, studzimy i kroimy w kostkę. Marchew ścieramy na tarce z grubszymi oczkami, cebulę kroimy w kosteczkę, seler naciowy albo w bardzo cieniutkie talarki albo też w kostkę. Mieszamy i dodajemy majonez, jogurt, musztardę, doprawiamy solą i pieprzem według uznania.
Całą sałatkę można podzielić na 3 porcje i są one na prawdę bardzo sycące. Całość ma 716kcal ale jedna porcja już tylko 239kcal

716 kcal całość (porcja 239 kcal)

źródło:dieta.pl

18:50, powiew_uczuc , dietetyczne
Link Dodaj komentarz »

1 puszka ananasów
200 g rodzynek
5 mandarynek
1 pomarańcza
2 kiwi
100 g orzechów
300 g twarożku
1 cukier waniliowy


Przygotowanie:

Owoce pokroić na drobne kawałki i wymieszać z rozrobionym twarożkiem; dodać cukier waniliowy.
476 kcal

źródło:dieta.pl

18:46, powiew_uczuc , dietetyczne
Link Dodaj komentarz »
poniedziałek, 27 listopada 2006

szklanka ryżu,
1 kubek jogurtu naturalnego
pierś z kurczaka ugotowana z curry-pokrojona w kostkę,
puszka kukurydzy,
3 strąki papryki kolorowej pokrojonej w słupki
sos:
jogurt, 2 łyżki majonezu, pomarańcza pokrojona w kostkę, sok z cytryny, sól, pieprz

Ryż ugotować. Piersi z kurczaka ugotować z curry i pokroić w kostkę. Połączyć kukurydzę z ryżem i kurczakiem. Paprykę oczyścić, pokroić w słupki i wymieszać z ryżem. Sporządzić sos i doprawić sałatkę.

 

Kontakt:

    tarocistkadorota@gmail.com