Przepisy dla każdego.
sobota, 13 października 2007

2 filety z kurczaka
1 puszka ananasa
1 puszka czerwonej fasoli
majonez
czosnek
przyprawy do smaku

Filety z kurczaka opłukac pokroic w drobna kosteczke i usmażyć na niewielkiej ilości oleju, doprawić do smaku i pod koniec smażenia dodać przeciśnięty czosnek. Wystudzić. Ananasa osączyć i pokroic na kawałeczki fasolke czerwoną osączyć opłukać. Wymieszać razem kurczaka z fasolką i ananasem. Do miseczki przełożyć troche majonezu, dolać trochę soku z ananasa, dodać do sosu przeciśnięty czosnek -  im więcej tym sałatka lepsza. Wymieszać i wstawić do lodówki.  Najlepsza jest drugiego dnia.

piątek, 12 października 2007

1 podwójny filet z piersi kurczaka
1 pomidor
1/2 świeżego ogórka
1/2 kapusty pekińskiej
1 cebula
1/2 papryki czerwonej
1/2 puszki kukurzydzy
2 ząbki czosnku
mały jogurt naturalny
sól, pieprz, papryka ostra i słodka, czosnek ganulowany, chili

Piersi pokroić w niedużą kostkę, przyprawić (sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka i ostra, chili) obsmażyć i ostudzić
Warzywa pokroić i wymieszać wszystkie razem.
Na to wyłożyć usmażone piersi i polać sosem jogurtowo czosnkowym.
Sos:
Czosnek przecisnąć przez praske i dodać do jogurtu, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

podpowiedziała Gigi

Kontakt:

    tarocistkadorota@gmail.com