Przepisy dla każdego.
wtorek, 31 lipca 2007

40 dkg maki
1 szkl mleka (letnie)
3 dkg drozdzy
1 lyzeczka cukru
1-2 lyzki oleju
2 ziemniaki
sol
Ziemniaki ugotowac i utluc (puree). Wczesniej w osobnej misce (mleko, make, drozdze, cukier, olej) wymieszać razem. Powstanie papka- dodac do niej utluczone ziemniaki i wymieszac wszystko razem.

Posypac na wierzch delikatnie maka i zostawic na ok 45-60 min do wyrosniecia. Nakryć ściereczka. Po wyrosnieciu rwac kawalki, rozciagnac w palcach i rzucac na olej. Piec jak paczki na glebokim oleju
Na wierzch mozna posypac startym zoltym serem i podawac z sosem czosnkowym.

Przepis madziorek.

15:16, powiew_uczuc , obiadowe
Link Komentarze (6) »
Kontakt:

    tarocistkadorota@gmail.com