Przepisy dla każdego.
niedziela, 26 czerwca 2011

Ten przepis wypróbowałam już wielokrotnie. Niesamowicie aromatyczna surówka, nadajaca się i do obiadu i do kanapek. Palce lizać!

Składniki na duża miskę:

650 g selera startego na średnich oczkach

1/2 szklanki posiekanej natki

1/3 szklanki majonezu

1-2 ząbków czosnku

1/3 szklanki kwaśnej smietany

2 łyzki soku z cytryny

2 łyżeczki ostrej musztardy

sól i cukier do smaku

Majonez, śmietanę, wycisnięty czosnek, musztardę i sok z cytryny nalezy dobrze wymieszać w duzym kubku. Do startego selera dodać sól, cukier i natkę pietruszki. Dodać sos i dobrze wymieszać. Odstawić na 15 minut do lodówki i gotowe.

Smacznego!

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF

Kontakt:

    tarocistkadorota@gmail.com