Przepisy dla każdego.
Blog > Komentarze do wpisu

Racuchy z jabłkami

Składniki :

- 20 dkg mąki pszennej
- 1 jajo
- szklanka zsiadłego mleka ( lub w ostateczności kefiru )
- łyżka oleju
- pół łyżeczki cukru
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- cukier puder
- jabłka

Przygotowanie:

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem. Jaja roztrzepujemy z mlekiem i ciągle mieszając dosypujemy powoli składniki sypkie. Dokładnie wyrobione ciasto odstawiamy na 30 minut.

Jabłka obieramy, kroimy w cienkie kawałki i mieszamy z ciastem. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki z obu stron. Podajemy na gorąco oprószone cukrem pudrem z cynamonem.

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF

wtorek, 06 września 2011, powiew_uczuc

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Kontakt:

    tarocistkadorota@gmail.com