Przepisy dla każdego.
Blog > Komentarze do wpisu

Surówka pikantna z marchwi

3 średniej wielkości marchewki
2 duze kwaskowe jabłka
płaska łyzka chrzanu
1/2 szklanki śmietany
sok z cytryny
cukier, sól
listki świeżej melisy do przybrania
Na tarce z małymi otworami ścieramy oczyszczone marchewki oraz obrane jabłka. Kropimy sokiem z cytryny, dodajemy chrzan i przyprawy. Składnki mieszamy i odstawiamy na 10mmin w chłodne miejsce. Przed podaniem polewamy spienioną śmietaną i dekorujemy melisą.

Surówka doskonale komponuje się z mięsem drobiowym:)

"Polskie przepisy" - E.Aszkiewicz.

sobota, 24 lutego 2007, powiew_uczuc
Tagi: surówki

Polecane wpisy

  • Sałatko-surówka turecka

    ogorki kiszone lub małosolne (mniam) ogórki świeże pomidory szczypior+ dymka lub cebula papryka kolorowa oliwa, sól, pieprz, ocet winny Ilość zależy od upodobań

  • Mizeria z ananasem

    średni świeży ogórek 4 plasty ananasa z puszki 200 ml kwaśnej śmietany ząbek czosnku sól, cukier do smaku Ogórki pokrojone na mizerię, ananas w drobną kostkę. D

  • Surówka z czerwonej kapusty

    pół główki czerwonej kapusty, sok z połowy cytryny 1 cebula olej cukier, sól,pieprz Kapustę zetrzeć na grubej tarce, najlepiej w malakserze lub pokroić. Ceb

  • Mizeria jak tzatziki

    Sezon ogórkowy w pełni, dlatego jako dodatek do obiadu polecam zrobić domową mizerię ale z przyprawą do tzatziki. Zapewniam, że smak mile Was zaskoczy.   &

  • Mizeria (dodatek do obiadu)

    Dzisiaj proponuję Wam domową mizerię jako dodatek do obiadu. Takie domowe surówki są o niebo lepsze niż kupne i dużo zdrowsze. Zachęcam do korzystania ze świeży

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Kontakt:

    tarocistkadorota@gmail.com