Przepisy dla każdego.
Blog > Komentarze do wpisu

Surówka z selera

  • 1 średni seler
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sok z cytryny
  • cukier 3- 4 łyżeczki
  • sól, pieprz.

Selera obrać i zetrzeć na małych oczkach. Włożyć do miski posolić, wymieszać, skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniał. Na wierzch posypać cukrem (nie umieszczać) odstawić by seler zmiękł. Po ½ godzinie wymieszać i dodać 2-3 łyżki majonezu oprószyć pieprzem.

Zalecenia
Surówka jest lepsza im wcześniej jest przygotowana. Można dodać startą świeżą marchewkę. Surówka dobra do pieczonych mięs na zimno, na kanapki, lub do mięs duszonych w sosie.

czwartek, 04 stycznia 2007, powiew_uczuc
Tagi: surówki seler

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Kontakt:

    tarocistkadorota@gmail.com