Przepisy dla każdego.
Blog > Komentarze do wpisu

Surówka z pora

  • 1 duży por (biała część)
  • 2 lekko kwaśne jabłka
  • 1 średnia świeża marchewka
  • Majonez - 3 łyżki
  • sól, pieprz

Białą część pora przekroić wzdłuż.Kroić ma małe pół- plasterki. Jabłka obrać zetrzeć na tarce o grubszych oczkach. Obrana marchewkę zetrzeć na najmniejszych oczkach. Wszystko wymieszać w salaterce doprawić delikatnie solą. Odstawić na 15 min. Następnie dodać 2- 3 łyżki majonezu i oprószyć pieprzem. Odstawić na 1/2 godziny.

Surówka pasuje do każdego rodzaju mięs.

Zakochacie się w tej surówce:)

czwartek, 04 stycznia 2007, powiew_uczuc
Tagi: surówki por

Polecane wpisy

  • Sałatko-surówka turecka

    ogorki kiszone lub małosolne (mniam) ogórki świeże pomidory szczypior+ dymka lub cebula papryka kolorowa oliwa, sól, pieprz, ocet winny Ilość zależy od upodobań

  • Mizeria z ananasem

    średni świeży ogórek 4 plasty ananasa z puszki 200 ml kwaśnej śmietany ząbek czosnku sól, cukier do smaku Ogórki pokrojone na mizerię, ananas w drobną kostkę. D

  • Surówka pikantna z marchwi

    3 średniej wielkości marchewki 2 duze kwaskowe jabłka płaska łyzka chrzanu 1/2 szklanki śmietany sok z cytryny cukier, sól listki świeżej melisy do przybrania N

  • Mizeria jak tzatziki

    Sezon ogórkowy w pełni, dlatego jako dodatek do obiadu polecam zrobić domową mizerię ale z przyprawą do tzatziki. Zapewniam, że smak mile Was zaskoczy.   &

  • Halibut zapiekany z kurkami i porem

    1 filet z halibuta 100 g kurek 0,5 cebuli kawałek pora sól, pieprz sok z cytryny 1 łyżka masła klarowanego 100 ml śmietany 30% 1 łyżeczka posiekanej natki pietr

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Kontakt:

    tarocistkadorota@gmail.com