Przepisy dla każdego.
Blog > Komentarze do wpisu

Ryba po japońsku (?)

1 kg filetów -dorsz, mintaj, morszczuk i inne

oliwa do smażenia

CIASTO
-2 szkl mąki
-2-3 jajka
-szklanka wody

WARZYWA
-3-4 cebule
-3-4 papryki (kolorowe)
-słoik ogórków konserwowych

ZALEWA
-2szkl wody
-pół szkl oliwy
-1 koncentrat pomidorowy
-4 łyżki keczupu łagodnego
-3 łyżki octu
-2 łyżki cukru
-odrobina soli

Rybę pokroić na mniejsze kawałki, posolić i doprawic według własnego smaku. Odstawic na jakis czas .Zrobic ciasto jak na naleśniki. Maczając w nim rybę i smażyć na oleju.

Pokroić wszystkie warzywa w słupki i przekładać nimi rybe (warzywa , ryba , warzywa )

Przygotowac zalewę ( zagotowac wszystko).Zalac rybe goracą zalewa i odstawic przynajmniej na dobę .

poniedziałek, 27 listopada 2006, powiew_uczuc
Tagi: papryka ryba

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
Gość: , 77-242-229-12.net.fone.pl
2007/11/21 16:46:35
mam pytanie, czy pokrojone warzywa też ugotować ?
-
Gość: , acbc1281.ipt.aol.com
2008/02/15 18:04:45
super ......
-
Gość: , acbc1281.ipt.aol.com
2008/02/15 18:05:41
uwielbiam tak zrobiona rybke
Kontakt:

    tarocistkadorota@gmail.com