Przepisy dla każdego.
Blog > Komentarze do wpisu

Kotlety mielone Szamana

Najlepsze kotlety jakie jadam -przepis Szamana :)
kilogram mielonego chudego mięsa
2-3 cebule
4 ząbki czosnku
bułka
sól,pieprz
oliwa
bułka tarta do panierowania
łyżka masła

1 cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce masła. Resztę cebuli zetrzeć do mięsa, wycisnąc ząbki czosnku , doprawić. Namoczoną bułkę w odrobinie wody odcisnąć, rozdrobnić i dodać do mięsa. Dobrze wyrobić. Jeśli mięso klei się do dłoni , nalej odrobinę oliwy na dłon i wyrabiaj.
Kotlety panieruj najzwyczajniej w świecie, w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju.Obrumienione kotlety przełóż do naczynia żaroodpornego i wstaw na 20 min do nagrzanego piekarnika -180, nakryte folią aluminiową stroną matową na wierzch. I gotowe.

Kotleciki palce lizać..

 

 

środa, 22 listopada 2006, powiew_uczuc

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2006/11/28 13:07:44
Pyszne na ciepło i na zimno :))
Kontakt:

    tarocistkadorota@gmail.com