Przepisy dla każdego.
Blog > Komentarze do wpisu

Pyszne ciasto Rafaello - palce lizać

Ciasto,ktore niestety znika błyskawiczne,a najlepiej smakuje na drugi dzień . Szybkie i bez pieczenia.

1/2 l mleka,
2 czubate łyżki maki ziemniaczanej,
2 płaskie łyżki maki pszennej,
1 mały cukier waniliowy,
1 szklanka cukru,
paczka krakersów,
kostka margaryny,
25 dag wiórek kokosowych

Mąkę rozmieszać w 1/2 szklanki mleka, wlać do gotującego się mleka z cukrami, ugotować budyń.
Wystudzić, utrzeć z margaryną i 20 dag wiórek.
Wyłożyć blachę folią aluminiową, wyłożyć połowę krakersów, połowę masy, znów krakersy i reszta masy.
Posypać resztą wiórek, wklepać łyżką.
Zostawić na noc w lodówce.

Niektórzy dodają do budyniu adwocata. Ja dodałam do kazdej porcji po jednym migdale, przed podaniem. Ciasto najlepiej smakuje podawane w temperaturze pokojowej.   Polecam!!!

poniedziałek, 23 października 2006, powiew_uczuc
Tagi: rafaello deser

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
Gość: , *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2007/11/15 12:20:45
mam identyczny przepis tylko na duza blache z dwiema paczkami krakersow
-
Gość: Mateusz, *.google.com
2008/02/04 19:22:47
Przeciez krakersy sa slone! Jak to smakuje?
-
Gość: , *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2008/02/09 20:31:18
przecierz krakersy są słone
-
Gość: , *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2008/02/15 17:01:49
Robiłam- jest genialne! proponuję dodać do budyniów parękrople olejku migdałowego. Krakersy rewelacyjnie się komponuja- słony smak znika całkowicie!
-
2013/04/26 00:02:12
Pyszne wręcz wysmienite. Własnie chce wypełnić moje zeznanie podatkowe i chyba nie wytrzymam, zabieram się za ten wypiek :).
Kontakt:

    tarocistkadorota@gmail.com